Donderdag 4 Juli 2002

Vla-dingen trekt bezoek van over grens

Vlaardingen _ Met ogen vol van verbazing kijken de makers van Vlaardings eigen jongerenwebsite naar de statistieken. Sinds hun domein in de lucht is, heeft de internetsite al ruim zevenduizend 'hits' gehad. Bezoekers kwamen uit Portugal, Spanje of Amerika naar de Vlaardingse hoekje op het wereldwijde web. Terwijl op de trekker na, het foto-album met foto's van Vlaardingse scholieren, hier nog weinig te beleven was. Sinds gisteren is dat anders. Met een druk op de muisknop van burgemeester Tjerk Bruinsma, die in zijn vrije hand een toepasselijk bekertje vla hield, ging Vla- dingen de lucht in.

Met een waar emailbombardement hadden de jonge vrijwilligers eerder die dag hun vrienden al op opgedragen snel langs te surfen, maar via de chat deden zij dat nog even dunnetjes over. Verder hangen op de scholen in de stad posters en er zijn flyers gemaakt. Het succesverhaal van de foto's krijgt ook een vervolg.

De makers zijn best tevreden met hun product, maar willen nog altijd meer en beter. Met de eerste pagina die écht professioneel oogt is ontwerpster Ellen wel blij, maar bij de rest wil zij de puntjes op de i zetten. De eerste correspondent moet haar verslag van het gratis Haagse popfestival Parkpop, waarvoor zij een backstage-kaartje wist te versieren, nog op het net zetten. De Schiedamse Richard hoopt dat snel andere jongeren zich bij de redactie aansluiten om de site helemaal 'up to date' te houden, zodat alle laatste informatie over Vlaardingen hier te vinden is. ,,Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dat is alleen maar mooi.''